Kindcentra

Plateau heeft 14 kindcentra voor primair onderwijs, waarvan één voor speciaal basisonderwijs en één voor (voortgezet) speciaal onderwijs. Op de kindcentra in Assen kunnen kinderen van 0 tot 13 jaar oud terecht voor onderwijs én opvang. Ze kunnen er leren, spelen, elkaar ontmoeten en zich ontwikkelen. 

De kindcentra zijn verspreid door heel Assen te vinden. Hierdoor is er voor ouders en verzorgers altijd een kindcentrum in de buurt! Ieder kindcentrum biedt ook kinderopvang aan. Bij Plateau Kinderopvang kun je terecht voor peuter- en kinderdagopvang, de buitenschoolse opvang en - op sommige kindcentra - voor Overblijven@lunch. 

Verschillende onderwijsconcepten
De kindcentra worden als één geheel geleid. Medewerkers vormen dan ook één team en denken altijd in het belang van het kind. Alle kindcentra werken vanuit de principes van het openbaar onderwijs, maar de onderwijsconcepten verschillen. Zo zijn er kindcentra die jenaplan-, dalton-, ervaringsgericht of TLiM-onderwijs aanbieden. Daarnaast beschikt Plateau over een leercentrum voor voortgezet speciaal onderwijs (12-20 jaar).