Onderwijs en opvang: Altijd dichtbij

Op de kindcentra van Plateau komen kinderen van 0 tot 13 jaar samen om te leren, te spelen, elkaar te ontmoeten en zich te ontwikkelen. Kinderen kunnen er terecht voor zowel onderwijs, als opvang. Plateau is daarmee binnen de gemeente Assen dé organisatie voor primair onderwijs en kinderopvang.

Plateau heeft 14 kindcentra voor primair onderwijs. De kindcentra staan verspreid door heel Assen. Hierdoor is er altijd een kindcentrum in de buurt te vinden. Op de kindcentra wordt ook kinderopvang aangeboden. Plateau Kinderopvang is namelijk verantwoordelijk voor peuter- en kinderdagopvang, de buitenschoolse opvang en Overblijven@lunch.

Breed onderwijsaanbod
De kindcentra van Plateau worden als één geheel geleid. De medewerkers vormen dan ook één team. Uitgangspunt in alle activiteiten is het belang van het kind. Dat staat altijd voorop. 
Wij gaan uit van een dagprogramma op het gebied van onderwijs, opvang en ontwikkeling van kinderen. Onze kindcentra worden als één geheel geleid en de medewerkers vormen één team. Uitgangspunt voor alle activiteiten is dat het belang van het kind voorop staat.

Plateau biedt een brede diversiteit aan pedagogische concepten zoals dalton-, jenaplan-, ervaringsgericht en The Leader in Me-onderwijs, met één doorgaande leer- en ontwikkelingslijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar. Er is een kindcentrum voor speciaal basisonderwijs, een leercentrum voor speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs (12 tot 20 jaar) en een azc-school. 

Alle kindcentra werken vanuit de principes van het openbaar onderwijs.
 

Plateau Integrale Kindcentra is werkgever van ongeveer 500 mensen. Gezamenlijk verzorgen zij iedere dag onderwijs en opvang voor duizenden kinderen in Assen.

Meer weten over de uitgangspunten van Plateau? Via deze link lees je meer over onze visie.